Vanliga frågor och svar

Vart ska jag sätta ut fällorna?

De bästa platserna som vi har kommit fram till är följande. Olika hörn ( gärna där det är mörk ) , bakom möbler , garage , vinden eller i närheten där du senast såg spindeln som du vill fånga. Har du spindlar i bilen eller i båten så kan du så klart sätta ut spindelfällor där också.

Hur många spindelfällor behöver jag?

Det finns inte någon guldregel när det kommer till hur många spindelfällor du behöver ju fler fällor du placerar ut desto större chans har du att fånga spindeln/spindlarna såklart. När det kommer till hur många du behöver så skulle jag säga till dig att kolla runt i lägenheten/huset och räkna platser du vill lägga ut spindelfällorna på och sen så köper du så många. I våra spindelfällor får du 5 fällor i varje paket.

Vilken årstid är bäst att sätta ut spindelfällor?

Det finns ingen ”perfekt” tid att sätta ut spindelfällor då spindlar finns hemma hos oss året runt. Men under hösten när temperaturen börjar sjunka i Sverige så blir spindlar mer aktiva då de letar efter en partner. Sen när hösten börjar ta slut och vinter är nära så dör många men många övervintrar ända till våren. Som jag skrev tidigare så finns spindlar i alla hem året runt även om du inte ser dem. Även om du inte tror att du har spindlar eller har sett spindlar på ett tag så kan du alltid ha ett par spindelfällor ute året om som ett extra skydd ifall/när de kommer in i din bostad.

Fångar fällorna bara spindlar?

Nej, Spindelfällorna kommer även att fånga andra insekter så som, gråsuggor,silverfiskar,kackerlackor,pälsängrar,hussyrsor och andra små insekter. Med andra ord så kommer du att fånga alla insekter och kryp som går in i fällan. Om du är intresserad och vill se på bilder som våra kunder har skickat in så kan du gör det här. Kundernas fångster

Hur länge håller fällorna?

Det är en ganska svår fråga att svara på, men jag skulle säga att det är bra att placera ut nya fällor efter 6 månader eller när det inte finns plats kvar i fällorna längre. Sen beror det så klart på hur dammigt det är där du lägger ut fällorna, tänk på att det är lim på fällorna så ställ ut fällorna där det är relativt rent och eller där du inte går så ofta.

Vilken spindel är det här?

Det är en fråga som jag får ibland av människor som har skickat in en bild på en spindel och undrar vad det är för sorts spindelart. Jag kan inte alltid svara på det men har du en bild på en spindel som du undrar över så kan du skicka den till felix@spindelfri.se så återkommer jag med ett svar till dig snarast.

Hur gör jag en retur?

Tråkigt att du inte vill behålla fällorna, har du några funderingar eller frågor som du vill ställa till mig innan du skickar tillbaka så kan du göra det på felix@spindelfri.se.
Returadress: Bokförlaget Redaktionen i Stockholm AB – Box 23043 – 10435 Stockholm.