Om den här sidan

Som du kanske förstår så har jag svårt för spindlar. Jo, jag vet att är nyttodjur men det spelar ingen roll. Stora läskiga spindlar och jag passar inte ihop helt enkelt.

De får gärna vara hur nyttiga de vill – utomhus, men hemma hos mig är de inte välkomna.

Det var just därför som jag för några år sedan, när en stor spindel ramlade ner från taket på mig i duschen, som jag kände att nu är det nog.

Jag började leta efter olika sätt att bli av med spindlar och testade att spreja citrusdoft i hörn, tvätta med grönsåpa och klorin och en gång blandade jag till och med krossad vitlök med vatten och sprejade ner badrummet (luktade pyton i tre veckor).

Men spindlarna – de var kvar. Jag köpte en elektronisk spindelskrämma som man sätter i vägguttaget – värdelöst. Och egentligen absurt eftersom spindlar inte har någon bra hörsel. Hur ska de kunna bli skrämda av ett ljud?

 

Och så pratade jag med en kompis från USA.

Han bara skakade på huvudet åt mitt problem (Det finns inga farliga spindlar i Sverige (spindlar i Sverige) menade han). Han har ju rätt i det.

I Seattle där han bor finns det faktiskt en farlig spindel och de använder en särskilt spindelfälla som fungerar perfekt.

Jag beställde tio stycken direkt och han hade rätt. Sedan jag började använda spindelfällan ser jag inte en enda spindel hemma. Fantastiskt! De fastnar, jag slipper se dem och jag slänger fällorna en gång per år och placerar bara nya fällor.

 

Och sedan tänkte jag att det finns säkert andra som inte gillar spindlar i Sverige. Jag kontaktade tillverkaren och har nu blivit exklusiv generalagent för spindelfällan i Norden.

Du kanske har samma problem som jag hade? Du kanske också vill slippa bli överraskad av snabba husspindlar som springer över golvet i tvättstugan?

 

Läs mer om spindelfällan här och bli fri från spindlar hemma inom några veckor.