Fakta om spindlar

Vad är en spindel?

  • Många tror att spindlar är insekter men det stämmer inte, spindlar tillhör gruppen ”spindeldjur”. Spindeldjur har åtta ben medan insekter har sex ben.Spindeldjur har också tvådelade kroppar med en framkropp och en bakkropp. Insekters kroppar är delade i tre delar med huvud, mellankropp och bakkropp.

Hur många spindelarter finns det i världen?

  • Det finns faktiskt över 48.000 olika spindelarter i världen.

Hur många ögon har spindlar?

  • Många tror att alla spindlar har åtta ögon och de flesta har det men vissa spindelarter har sex, fyra, två eller till och med inga ögon. En sak som är gemensamt för alla spindelarter är att de alltid har ett jämnt antal ögon.

Har spindlar tänder?

  • Spindlar har tänder svar ja, men kanske inte riktigt sådana tänder som du tänker på. Utan spindlar har två huggtänder (mandibler) som de använder sig för att hugga sina byten. Huggtänderna levererar ett gift via kanaler i mandiblerna. Gifter är dock inget vi som bor i Sverige behöver oroa oss över eftersom svenska spindlar har för svagt gift för att skada oss.

Vad äter spindlar?

  • Spindlar är rovdjur som äter små och stora insekter eller andra spindeldjur. Det finns spindlar som också äter gräshoppor, ödlor, grodor och till och med fåglar i vissa fall..

Vart finns spindlar?

  • Spindlar finns nästan överallt. Den enda platsen på hela jorden som spindlar inte finns är i Antarktis.

Nu när du har läst på lite om spindlar och vet att spindlar inte är farliga för oss här i Sverige så behöver det inte betyda att du vill ha dem hemma hos dig. Gör som jag och sätt upp spindelfällor hemma hos dig också så slipper du se dem.

Spindelfälla

279.00kr

Varje paket med spindelfällor innehåller 5 fällor.

Så här gör du steg för steg
1. Dra bort skyddsfilmen och vik upp fällan.
2. Hitta en bra plats att ställa den (förslagsvis längs en vägg där du sett spindlar förut).
3. Låt fällan göra sitt jobb i lugn och ro.
4. När vintern kommer, släng fällan i soporna.
5. Enkelt va?

Artikelnr: 1338 Kategori:
Läs mer